Gumikérdés

Már csak 3-mat kell aludni az első versenyig. :) Ahogy egyre közelebb vagyunk az időponthoz, az Időkép előrejelzése is egyre pontosabb. Havazás nem várható, de hideg lesz, reggel -7 fokon kezdünk és nap közben sem megy majd -1 fölé a hőmérséklet. Ha nem is a hó, a hideg miatt biztos szükség lesz a téli gumira.

Találtam a NET-en 4db használt 175/70R13-mas téli gumit. Felhívtam. Fiat Tipo felnin vannak. Ugyanúgy 13 colos, a lyukosztása ugyanúgy 4×98, mint a Ladának. A különbség az, hogy a LADA felni ET29, a Fiat Tipo viszont ET44. Ez azt jeleni, hogy a Ladára való kerekekhez képest 15mm-rel beljebb vannak a kerekek. Elöl biztosan beleérnek a futómű alkatrészekbe. Hátul talán jó, de a nyomtáv így is 3 cm-rel kevesebb lenne. Sebaj, maximum pogácsázunk. Elmentem megnézni.

Gyálon jártam. Néztem, egész jó környék, szép utcák, szép házak. A navigáció csak mondta, itt jobbra, ott balra. Egyre kietlenebb helyeken jártam. Végül a tanyavilágban elhangzott: “Ön megérkezett az úticélhoz”. Földút, sötétség, lepukkant, romos és elhagyatott épületek. Felhívtam a számot, itt vagyok. Pár perc múlva megjelent egy platós teherautó, amiből kikiabált a sofőr, hogy kövessem. Itt kezdtem parázni, de gondoltam, a kocsiban biztonságban vagyok, ha nagy gáz van elhajtok és kész. Még mentünk kicsit sötétben valami földúton, majd megálltunk. A teherautó jobb ajtaján szált ki az eladó egy tucat sörös doboz súlya alatt a földig nyúló nejlonszatyorral a kezében. Kinyitotta a kaput, ami mögött mindenféle autómaradványokat láttam. Én még mindig nem szálltam ki, de az eladó már ott toporgott a kocsim mellett. Nem tűnt ijesztőnek, inkább egy kedves, kicsit ittas, egyszerű fazonnak.

A telefonban elmondottak helyett a gumik 2db Opel felnin, 1 darab LADA 2101 és 1 darab valami számomra ismeretlen (talán BMW) könnyűfém felnin voltak. A 2 Opel felnin lévőek legalább ugyanolyan gumik voltak. Közben megérkezett a sofőr is, nagyon hasonló fazon, mint az első, csak 20 évvel korábbi kiadásban. Értetlenkedtek, hogy nekem miért nem jó az áru, ezek nagyon jó kerekek, a rendőr meg nem szól azért, hogy nem ugyanolyanok. Tettem egy hiábavaló próbálkozást arra, hogy megértessem velük, hogy miért is szeretnék 4 ugyanolyan, de legalábbis tengelyenként 2-2 pont ugyanolyan kereket a versenyautómra, meg hogy nem a rendőrnek veszem, hanem az én értékrendem szerint is egy fos, amit kínálnak. Végül is a 2 Opel felnin lévő gumi 2 ugyanolyan Barum Polaris volt, nem is voltak túl kopottak, egyedüli bajuk az volt, hogy idén ünnepelték a 10. születésnapjukat. Sebaj, hátulra jó lesz. 8 ezer forintért hoztam el őket. Beugrottam a közeli Norautoba is, ahol vettem 2 új Kormoran SnowPro-t előre. Inkább túlkormányozott legyen az autó, mint alul.


Másnap elvittem a gumikat a Barabásokk szervizébe. Igor megint sokat fejlődött, a jobb oldala már egész egybefüggő. Jó volt látni, hogy Igort ugyanazok az értő kezek készítik fel, mint a bajnokságban vezető autót is. A pontok jelen állása szerint a H5 kategóriában legjobb Barabás Máriót pont a versenyautója csomagtartójában sikerült lencsevégre kapni, ahogy AC-t cserél. :)