I. Nemzetközi Lada Találkozó 2013 Kecskemét – második legjobb köridő [video]

Az autóverseny eredményhirdetés nélkül olyan, mint szex orgazmus nélkül.

Klassz dolog gokartpályán versenyezni. A kecskeméti pedig egy kimagaslóan színvonalas intézmény. A pálya is remek, a főépületben sokcsillagos a hotel, a mellékhelyiség ajtaját fotocella nyitja, a kávézó teraszáról az aszfaltra lenézve pedig egészen majdnem forma egy érzésem lett.

Amilyen profi a helyszín olyan amatőr a szervezés. Nem akarom bántani őket, mert kedves amatőrök. Szuper, hogy megszerveznek egy ilyen rendezvényt. Az “I. Nemzetközi Lada Találkozó”-t. A Föld legkülönbözőbb pontjairól érkező versenyzőkben mindössze egy közös vonást véltem felfedezni, hogy mindannyian Magyarországról jöttek.

DSC_2507

Ez a találkozó nem csak az első, hanem az egyetlen nemzetközi Lada találkozó is, soha vissza nem térő, egyszeri alkalom. Például “II. Nemzetközi Lada Találkozó” már biztosan nem lesz. Belső forrásból tudjuk, hogy jövőre ugyanez a csapat az “I. Intergalaktikus Lada Találkozó”-t, két év múlva pedig az “I. Téridőközi Lada Találkozó”-t rendezi majd meg.

Na, de hogy szerepeltünk? Milyen eredményt értünk el? Na ez az, ezt senki nem tudja biztosan. Na de mi volt a verseny? Miben versenyeztünk? Erről semmilyen írásos dokumentáció nem készült, így például versenykiírás sem. Az a szóbeszéd járta, hogy a három kör legjobb összideje számít. A verseny során a szervezők részéről tapasztalt folyamatos bénázások az eredményhirdetéskor csúcsosodtak ki. Dobogó az volt, de a szervezőbizottság számítási kapacitását meghaladta néhány köridő összeadása. Valójában ez érthető. Mert ugye egy percben 60 másodperc van. Meg aztán ott vannak a századmásodpercek is. Vagy hogy is van ez? Van ilyen szökő év is, meg nem is ugyanannyi napból áll minden hónap. Marha bonyolult az egész, na.


Köszi a fotókat Zigi!

Pár perc tanácstalan semmibe nézés után egy frappáns húzással a legjobb köridőket hirdették ki és ezek szerint álltunk a dobogóra. Én a második fokára. Azt ígérték, hogy pár nap alatt összeadják a köridőket és utólag hirdetik ki a verseny eredményét, a kupákat pedig postán fogjuk megkapni. Végül ebből sem lett soha semmi. Kiderült, hogy elvesztették az eredményeket tartalmazó papírt és utólag már pótolni sem tudták.

Az autóverseny eredményhirdetés nélkül olyan, mint szex orgazmus nélkül.