Ignis N2: ígéretes lehetőség [video]

Boldog új évet az összes követőnknek, meg akik ezt olvassák. A történetet ugyebár ott hagytuk abba, hogy kinőttük az Igort. Azóta már gazdára is talált a 2107-es, egy fiatal srác vette meg, aki szintén versenyzésre fogja használni.

A legutóbbi poszt végén említettem, hogy Dénest nagyon érdeklik az erős kisautók. Ki is próbált nemrég egy Clio RS 2.0-t, ami a lelakott beltere alapján nem éppen 100 ezer km alatti futásteljesítményű volt, de az amúgy sem számítana. A technika jól működött, ennyi a lényeg. Aztán kapott egy lehetőséget egyik barátjától, hogy lehetne egy profi csapat autójával versenyezni. Egy N2-es Suzuki Ignisről van szó.

Nosza, el is mentünk a Fejér megyében található Vál község egykori TSZ-központjába, ott üzemel ugyanis a Korda Racing. Még soha nem láttam profi versenyműhelyt belülről, csak videókon, így lenyűgözött a látvány. Az autó ott volt felkészítve, már csak a kipróbálásra várt.

Technikailag nem sok a változás egy alap 1.5 literes Ignishez képest, mindössze a légszűrő lett kicserélve egy direkt egységre, illetve a kipufogó lett lecserélve. Ennyit enged a szabályozás.

Jelentős minőségi ugrás Sándor-san (én Yukinak akartam hívni, de ez még jobb, meg mégis csak magyar Suzuki) az Igorhoz képest. Elég, ha csak a bukócsövet említem, de a biztonsági benzintartály is jó példa. Kezelni is más érzés Dénes szerint. Először is, sokkal könnyebb vezetni, keveset kell “gépészkedni” a volán mögött. Egyetlen dolgot említett szomorúan, a gyorsulást. Mintha a 15 colos kerekek húzták volna vissza egy picit, bár arra is kíváncsi, hogy mennyit számít a bukókeret jelentette többletsúly. Kívülről teljesen rendben lévőnek tűnt a menet, mind a látvány, mind a hang tekintetében. Dénes még egy sodrós kézifékes fordulást is csinált, amiről videó is készült.

Ráadásul a tervek szerint újra megyünk FRT-re! A szezon hátralévő két futamát (valószínűleg) Sándor-sannal teljesítjük. Hiányzott már az ottani társaság, ezt Dénes mondta, de én is egyetértek vele. Mert jó dolog ugyan a Time Attack is, de az valahogy szerintem idegenebb, nem lehet igazán beszélgetni a többi versenyzővel. Az Ignis a H4-es kategóriába tartozik, ott ezzel az autóval a dobogó elérhetőnek tűnik. És a sokkal gondtalanabb versenyzés. Talán nem kell szerelgetni annyit, mint az Igort (amit így is szerettünk.)

Februárban tehát valószínű, hogy újra versenybeszámolót olvashattok itt.