Készülődés az első FRT versenyre [video]

Az autó és saját magam is készülünk az első versenyre. Leadtam a nevezésemet és meglátogattam a készülő Igort is. Olivér remekül halad a munkával, ottjártamkor pont a jobb oldali belső küszöböt erősítette. Nézem az időképet. Vajon fog esni a hó? Remélem, hogy nem, mert most nyári gumik vannak az autón és egy garnitúra téli jelentős mértékű lyukat vágna a költségvetésen.


Navigátorom tegnap még nem volt, ma már van. Vajon kell egyáltalán? Minek navigátor az FRT versenyre? Ha kell, ha nem, én örülök, hogy Holcival megoszthatom az első verseny élményét. A dobogósok is mind navigátorral mennek… Igor most 1030 kg és 75 lóerő. Én 85 kg vagyok. Ha kidobálok Igorból pár felesleges alkatrészt, kb. 1080 kg leszünk. Így egy LE-re kb. 14,4 kg jut. Navigátorral együtt az össztömegünk 1170 kg. Navigátorostul egy LE-re kb. 15,6 kg jut. Vajon a navigátor hozzáad annyit a teljesítményünkhöz, hogy a plusz tömeget kompenzálja, amit a széria motornak mozgatnia kell?


Milyen sisak legyen rajtam? Van egy felnyitható, beépített napszemüveges sisakom, amiben motorozni szoktam. Szerintem túl sokat elvesz a látómezőből. Pl. tolatni biztosan nem tudnék benne úgy, hogy hátrafordulok. Van egy nyitott sisakom is. Arról szereltem le a plexit. Kipróbáltam, hogy sisakban kb. 8 cm-rel vagyok magasabb. A fejem már sisak nélkül is a plafont súrolja. Hogyan fogok beférni sisakkal együtt?
Milyen ruha legyen rajtam? Milyen cipő? 6-8 órát 0 fok körüli hőmérsékleten fogok tölteni, csak a kb. 3 perces futamok alatt ülök majd a fűtött autóban, ilyenkor viszont a ruházat nem akadályozhat a vezetésben.

Van pár kérdés ebben a posztban. Egy hét múlva ilyenkor már meglesznek a válaszok is. Izgatottan várom.