KOMI KUPA, Kakucs-Ring, 2013.02.02 – első hely [videó]

4 perc 15 másodper és 56 századmásodperces idővel megnyertük a 2013. február 2-án, a Kakucs-Ringen rendezett KOMI KUPA LADA 1300-tól kategóriáját!
Különösebben nem volt nehéz dolgunk, mert ebben a kategóriában egyedüliként indultunk. Összesen 3 LADA volt, de mind külön kategóriában. A leggyorsabb Ladás a junior kategóriában induló Gajdácsi Z. Ákos volt, 3,43,18-as idővel, a leglassabb pedig Tóbiás Gergő Lego 4,29,09-cel. Mi kettejük között voltunk, Lego idejéhez közelebb.

A verseny közepénél már egyik ajtónk sem működött rendesen. Korábban a vezető oldalon be lehetett jutni, majd onnan a belső kilincsekkel már bármelyik ajtó nyitható volt. Ma azonban bekrepált a bal első ajtó is, így ott álltunk a kinyithatatlan kocsi körül. Végül nagy nehezen sikerült kitépni a jobb első ajtót kívülről. Innentől kezdve kínosan ügyeltünk arra, hogy amikor nem az autóban ülünk, akkor minimum egy, de a biztonság kedvéért legalább kettő ajtó résnyire nyitva maradjon.

Az eső egész nap zuhogott, de mi nem csak a pályán haladva küzdöttünk a vízzel, hanem az Igort belülről, ezzel együtt a saját ruházatunkat is alaposan eláztattuk a folyamatosan nyitva tartott ajtók miatt. Az átáztatott autó természetesen rohamos tempóval párásodik is belülről, amivel a harmatos fűtésrendszer képtelen felvenni a harcot, így amikor az ajtók csukva voltak menet közben, akkor az ablakokat tekertük le résnyire. Többször is előfordult, hogy egy durvább tócsán áthaladva pontosan az arcomba kaptam egy jókora spriccet.