LADA 2107 karosszéria megerősítése a versenyzéshez

Elvittem Igort egy közeli szervizbe műszaki vizsgára. Reggel vittem, úgy volt, hogy délután 6-ra mehetek érte. Kaptam egy telefont a mestertől, hogy a küszöb szét van rohadva. Jó-e az nekem, hogy betömi púrhabbal, majd lefesti és úgy megy át a vizsgán? A gond csak az, hogy a púrhabnak és a festéknek meg kell száradnia, így csak holnap lesz meg az autó. Igorral az a tervem, hogy dicsőséges versenyautót fejlesztek belőle, ezzel pedig nem összeegyeztethető a púrhabos kókányolás. Elhoztam a közeli szervízből, rendesek voltak – akár csak korábban -, nem kértek pénzt.

Ha már így alakult, csináljuk meg rendesen! Az Internet hosszas túrása, rengeteg fórumhozzászólás átolvasása és több óra témába vágó Youtube videó megnézése után kötöttem ki a Lada Szervízben, Barabás Olivér LADA gurunál. Olivér és öccse, Márió, sőt édesapjuk is versenyzik az FRT Kupában, ahol én is fogok menni Igorral. A szervíz parkolója tömve van FRT versenyautókkal. Megérkeztünk, itt van a mi helyünk is. :)

Igor állapota elég siralmas. A küszöb nem csak szét van rohadva, hanem konkrétan lyukas a kocsi alja. Olivér befoltozza a lyukakat és ha már nekiáll, nem végez fél munkát, meg is erősíti a karosszériát a kritikus helyeken (tornyok, nyúlvány, hátsó híd, kutyacsontok, nyak, stb.).

Referenciának Olivér a saját autóját mutatta meg. Pont olyan piros LADA 2107, mint amilyen az enyém is. Nem egy csilli-villi autó, de műszakilag nagyon rendben van. Mindenhol erősített karosszéria, zöldszilentes, Bilstein gátlós futómű. A kb. 100 lóerős NIVA blokból épített motor már elég erős, de még nem fogyaszt rengeteget. 4 az egybe, kasztnivágós, 60-as sportkipufogórendszer. Sírós váltó és sper diffi. Versenyülések, versenykormány és az elengedhetetlen golflabdás, hosszú váltórúd (ami nem marad a kezedben). Nagyon elégedett leszek, amikor Igorral idáig jutunk.

A rövid távú cél az, hogy ne essen szét a kasztni az első versenyen és legyen vizsga az autón.
Már nagyon izgatott vagyok, január 12-én indulok Igorral az első FRT versenyemen.