Tatabányai Lada Találkozó 2013.06.09 – első hely [videó]

Amatőr autóversenyző pályafutásom eddigi legjobb eredménye. Igor Racing széria kategória és abszolút első hely.
A posztokat többnyire többes szám első személyben írom, mert eddig minden versenyen ott volt Holci is, ez volt az első alkalom, hogy nélküle indultam. Fura volt nagyon. Megérkeztem a tatabányai TESCO parkolójába. Az egyik sorban láttam 3 Ladát. Leparkoltam melléjük. Ráfókuszáltam a fazonokra és kezet nyújtottam az elsőnek, a másodiknak, a harmadiknak, stb. Kézfogás, bemutatkozás. Amikor megvolt mind, észrevettem, hogy a parkoló következő sorában is Ladák állnak. De itt nem három, hanem vagy 40. Aztán még egy sor ugyanebből. Volt ott vagy 100 Lada és hozzá 2-300 fazon. Mindnek csak nem mutatkozhatok be egyesével…
Nincs mese, ha valamennyinek be akarok mutatkozni, akkor meg kell nyernem a versenyt. :) De Holci nélkül? Az első futamban tévesztettem is. Azért csak ketten vagyunk egy csapat… Aztán a második futamban már jobban ment, a harmadikban meg olyannyira ment jól, hogy az összes induló közül enyém lett a legjobb idő.


Nagyon durva gépcsodák is voltak a mezőnyben. A nagyrészt betonlapokból, kisebb részben pedig murvás szakaszból álló pálya viszont nagyon technikás volt, így a technikák közötti különbségek nem befolyásolták annyira az eredményeket. A második leggyorsabb időt Balázs futotta az irigylésre méltóan szép, szintén széria, gyári állapotú bugyikék (bocs) 2107-esével.


A pályán néhol olyan szűk visszafordítók voltak, hogy csak az Igort keresztbe állítva lehetett teljesíteni. A slick számításba sem jött. Valószínűleg tönkre is tettem volna a murván. Viszont a téli kerekeimet sem akartam tönkre tenni, hiszen ezeken jutunk el (télen/nyáron) a versenyekre. 5ezerért vásároltam Fiat Uno felniket (borzasztó ET49), amelyeket saját kezűleg festettem aranyra Rally keréktárcsafestékkel. Előre olyan gumik kerültek, amin nincs DOT szám, de a korukra a Made in DDR feliratból lehet következtetni. A Berlini fal 1989-ben omlott le, szóval minimum Igorral egy idősek a gumik. A hátsó kerekekre 2000-es évjáratú Micheline Energy-k kerültek, amik új korukban is inkább a fogyasztásuk kapcsán és a legkevésbé sem a sportos menetteljesítényük miatt voltak említésre méltóak.


Nagyon jó hangulatú rendezvény a Tatabányai Lada Találkozó. Köszönöm a rendezőknek, hogy lehetőséget biztosítottak nekünk erre a klassz autózásra!